Telenor bredband


Erbjudande

Just nu bredband från 169 kr/månad!

Se alla erbjudanden här

Om Telenor

Telenor är ytterligare en gammal räv när det kommer till bredband. Telenor har funnits i Sverige enda sedan 1997. De har ett stort utbud av olika bredband och levererar via fiber, ADSL/telejacket samt mobilt bredband.

Med ADSL eller fiber har du alltid bra täckning. Men för ett mobilt bredband kan täckningen variera lite. Deras mobila bredband har dock mycket bra täckning. Om man räknar ihop fiber, mobilt och ADSL så täcker Telenors nät 99,9 % av Sveriges befolkning. Som de flesta operatörer är täckningen bäst i södra Sverige, men Telenor har den senaste tiden byggt ut sitt nät mycket även i norra Sverige.

Om du är intresserad av fast bredband är fiber att rekommendera, hastigheterna är otroligt mycket högre jämfört med det gamla telejacket-systemet. Telenor levererar sin fiber i de flesta öppna fibernät, så chansen är stor att du kan välja Telenor var du än bor. På Telenors hemsida kan du enkelt ta reda på om de levererar sina bredbandstjänster till just din adress.

Telenor erbjuder som sagt också internet via ADSL, uppkoppling via telefonjacket. Har man inte tillgång till fiberanslutning men vill ha fast internet hemma så är detta ett perfekt alternativ. När man har kopplat upp sig via telejacket så är det bara att sätta igång och surfa. I många fall kan du dock antagligen få bättre uppkoppling med ett mobilt bredband, så se till att undersöka den möjligheten med.

Ownit levererar till många områden, men inte riktigt överallt. Se därför till att kolla på deras hemsida om det finns just hos dig, det kan du snabbt och smidigt göra bara genom att skriva in din adress. Om du bor på ett ställe med öppet fibernät så är det nästan garanterat att Ownit kan leverera hos dig, de finns nämligen i alla de största fibernäten som t.ex. Telia Öppen Fiber, Open Universe, Fibra, iTUX, IP-only och Zitius.

Omdöme av Telenor

Telenor är en operatör med många olika typer av bredband, så nästan oavsett vad du är ute efter kan du hitta något som passar här! Det spelar ingen roll om du är på jakt efter nyinstallation av villafiber, ett mobilt bredband eller en ny leverantör för internet via ditt gamla telejack. Antagligen kan Telenor hjälpa just dig! Vi ger Telenor 82/100 poäng.

Vanliga frågor om Telenor

Vilka bredband har Telenor?

I april 2024 så har Telenor följande abonnemang:

Har Telenor bindningstid?

Telenor har normalt ingen bindningstid på sina bredband.

Har Telenor bra kundservice?

Telenors kundservice är snabb att komma i kontakt med och erbjuder oftast snabb och smidig hjälp. För att kontakta kundservice är det bästa alternativet att ringa, men man kan också använda ett kontaktformulär på deras hemsida. På deras hemsida finns också en stor FAQ-avdelning med svar på de flesta frågor.

Jag vill ha mobilt bredband till min surfplatta. Kan jag hitta det hos Telenor?

Telenor erbjuder mobila bredband med många olika surfmängder, så du bör absolut kunna hitta något som passar ditt behov!

Jag har ingen router sen tidigare. Kan jag köpa en av Telenor?

Absolut! Hos Telenor kan du köpa en router med ditt abonnemang.

Har Ownit bra priser?

Telenor erbjuder nyinstallation av villafiber i många olika områden i landet, så antagligen kan de hjälpa just dig! På deras hemsida kan du skriva in din adress och enkelt se om de kan erbjuda villafiber hos just dig.

Se fler billiga bredband Se Telenors erbjudanden